Data İmha

Günümüzde bilişim cihazlarında birçok bilgi depolanmakta, şirketlere ilişkin “Kurumsal Hafıza” gerek server’larda gerekse kişisel bilgisayarlarda saklanmaktadır. Buna ilişkin örnekler; tüm politika ve kurumsal dokümanlar, banka hesap numaraları, şifreler, gizli şirket belgeleri şeklinde sayılabilir.

Kullanım ömrünü tamamlamış bilgisayar veya bilgisayar kartlarından bu bilgiler bilinen yöntemlerle silinse dahi, sistem gereği bilgiler bilgisayarın diskinde saklı kalmaktadır. Geri dönüşüm, hurda alımı, ikinci el satış ya da imha amaçlı işinin ehli olmayan firma ve kurumlara teslim edildiğinde hard disk, içindeki bu bilgilerle kontrolden çıkmış olur. Evciler,ikinci el mal alıp satan bir firma değildir; tam anlamıyla geri dönüşüm firması olması dolayısıyla, müşterilerine data imha hizmetini en üst düzey güvenlik sistemiyle sağlar.

  • Tüm e-atıklar Evciler tesislerine, şirketlerle bu konuda yapılan hak ve yükümlülükleri belirleyen bir sözleşme kapsamında alınır.
  • E-atıkların nakli yetkili ve belgeli araçlar yoluyla konusunda uzman personel tarafından yapılır.
  • E-atıklar büyük blender/kesicilere atılarak data imha sistemi başlatıldığından tüm atıklar işlem sonucunda 1cm2’den küçük parçalara dönüşür ve e-atıkların içerisindeki değerli metaller, iletken maddeler ve diğer hammaddeler %95 gibi yüksek oranda geri dönüşüme tabi tutulur.

Evciler, “data imha” alanında “güvenilir” ve “aranılan” özelliklerde bir firma olmayı ilke edinmiştir.